Over mij


Mijn naam is Sabine van der Graaf – Vreeken.
Ik ben Floorplay- en spelspecialist.

In mijn werk stel ik mij tot doel om door middel van spel samen met ouders en andere betrokkenen te werken aan de antwoorden op de vele unieke ontwikkelingsvragen die kinderen ons stellen

De boom in het logo van mijn praktijk staat prachtig symbool voor het werk wat ik het liefste doe; spelenderwijs ieder kind vanuit zijn eigen, unieke ik laten groeien en bloeien.

Spelenderwijs aansluiten bij het persoonlijke profiel van het kind betekent voor mij rekening houden met wie het kind is en willen zien en begrijpen hoe het zich wil ontwikkelen. Het betekent de (ontwikkeling) lijn van het kind volgen. De relatie met het kind vormt daarvoor de basis, omdat een kind zich het beste kan ontwikkelen en ontplooien in verbintenis met anderen. Met daarbij de ouders op de eerste plaats.

Na mijn HBO opleiding heb ik 22 jaar werkervaring opgedaan in de professionele begeleiding van kinderen. Ik was onder andere ruim 16 jaar als spelagoog verbonden aan Kentalis, een grote, landelijke organisatie voor kinderen met een communicatieve handicap.

In september 1999 startte ik een eigen peuterspeelgroep, waar ik naast mijn werk in mijn eigen praktijk nog steeds werkzaam ben als teamcoördinator en peuterleidster.

Ouders en vakcollega’s onderstrepen mijn betrokkenheid, rust, respect en nieuwsgierigheid. Altijd met een open blik kijkende naar kinderen zonder te oordelen.

Zie je dat jouw kind moeite heeft met spelen, of dat het op andere manier een kwetsbaarheid in zijn ontwikkeling laat zien en speciale aandacht nodig heeft?
Wil jij jouw kind ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling? Maak dan vrijblijvend een afspraak. Vanuit het spel komen we samen tot inzichten en antwoorden.